Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 5087
Förpackning 15 ml
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Tandkräm utan smak, resetub

Tandkräm för torr och känslig mun. Utan smak.

Proxident tandkräm utan smakämnen, är extra mild och speciellt anpassad för personer med mycket känsliga munslemhinnor. Tandkrämen har en neutral smak och innehåller fluor (1450 ppm) och xylitol. Den skummar inte och innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel. Fri från skummedlet Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Beräknat RDA värde 50-60. Tandkrämen är lämplig för både vuxna och barn över 6 år. Tillverkas i Sverige. Proxident Tandkräm utan smak är märkt med Bra Miljöval och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic.

 

1. Borsta 2 ggr/dag, använda ca 2 cm tandkräm och borsta i 2 minuter. Använder du el-tandborste kan du behöva fylla på med tandkräm 2 gånger.

2. Skölj sparsamt eller inte alls, detta för att få en optimal fluoreffekt.

För vuxna och barn över 6 år.

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Sorbitol, Xylitol, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Trisodium Phosphate.

Tuben är tillverkad av plastlaminat.

Frågor & Svar

Se alla

På vilket sätt är Proxident tandkräm utan smak bra för oss med torr och känslig mun?

Det finns inget i vår tandkräm för torr och känslig mun som i sig lindrar muntorrhet (alltså salivstimulerande eller som ger en långvarig smörjande/fuktgivande effekt). Det gör övriga produkter i serien, Munspray, Munfuktgel och t ex Tuggummi. Det unika med tandkrämen är just att den är extra mild, väldigt mycket mildare än vanliga s k ”sensitive tandkrämer”.
Alla ämnen som verkligen inte behövs är bortplockade, t o m smakämnet. En person med mycket torr och känslig mun där slemhinnan bränner och är full med sprickor och små sår eller t ex vid svår afte (munblåsor) kan ofta inte borsta tänderna med tandkräm p g a att det svider och gör ont. Så den här produkten är främst för dem, för att göra det möjligt för dem att kunna borsta tänderna utan smärta.
1814 av 3884 tyckte att svaret var till hjälp.

Mitt barn tycker vanliga tandkrämer är för starka i smaken. Har era tandkrämer också stark smak?

Våra tandkrämer är utvecklade med fokus på att de framför allt ska vara väldigt milda och snälla tandkrämer. Vår Proxident Tandkräm Pepparmint har en mild smak av fräsch pepparmint, precis som Folktandkräm Vuxen. Vår Folktandkräm Barn har en ännu mildare smak av pepparmint för att passa barn som är känsliga för starka smaker.

6665 av 13514 tyckte att svaret var till hjälp.

Sorbitolet i era tandkrämer, är det utvunnet från vete och/eller majs?

Nej, den råvaran är glutenfri.Sorbitolen tillverkas i en  ”Continous process ” från majsstärkelse  så att kontaminering av något med gluten i är under kontroll. Se dokument bifogat.

1141 av 2401 tyckte att svaret var till hjälp.
12kr

Slut i lager