Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 5080
Förpackning 75 ml./tub
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Tandkräm utan smak

Tandkräm för torr och känslig mun. Utan smak.

Proxident tandkräm utan smakämnen, är extra mild och speciellt anpassad för personer med mycket känsliga munslemhinnor. Tandkrämen är utan tillsatta smakämnen och innehåller fluor (1450 ppm) och xylitol. Tandkrämen skummar inte och innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel. Fri från skummedlet Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Beräknat RDA värde 50-60. Tandkrämen är lämplig för både vuxna och barn över 6 år. Tillverkas i Sverige.

 

Tandkrämen är märkt med Bra Miljöval och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic.

1. Borsta 2 ggr/dag, använda ca 2 cm tandkräm och borsta i 2 minuter. Använder du el-tandborste kan du behöva fylla på med tandkräm 2 gånger.

2. Skölj sparsamt eller inte alls, detta för att få en optimal fluoreffekt.

För vuxna och barn över 6 år.

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Sorbitol, Xylitol, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Trisodium Phosphate.

Tuben är tillverkad av plastlaminat.

Frågor & Svar

Se alla

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
7254 av 13875 tyckte att svaret var till hjälp.

På vilket sätt är Proxident tandkräm utan smak bra för oss med torr och känslig mun?

Det finns inget i vår tandkräm för torr och känslig mun som i sig lindrar muntorrhet (alltså salivstimulerande eller som ger en långvarig smörjande/fuktgivande effekt). Det gör övriga produkter i serien, Munspray, Munfuktgel och t ex Tuggummi. Det unika med tandkrämen är just att den är extra mild, väldigt mycket mildare än vanliga s k ”sensitive tandkrämer”.
Alla ämnen som verkligen inte behövs är bortplockade, t o m smakämnet. En person med mycket torr och känslig mun där slemhinnan bränner och är full med sprickor och små sår eller t ex vid svår afte (munblåsor) kan ofta inte borsta tänderna med tandkräm p g a att det svider och gör ont. Så den här produkten är främst för dem, för att göra det möjligt för dem att kunna borsta tänderna utan smärta.
1814 av 3884 tyckte att svaret var till hjälp.

Vart tillverkar ni era tandkrämer?

Våra tandkrämer tillverkas i Sverige.

6720 av 13307 tyckte att svaret var till hjälp.
49kr

Slut i lager