Artikelnr 5070
Förpackning 75 ml./tub
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Tandkräm mild pepparmint

Tandkräm för torr och känslig mun. Mild pepparmintsmak

Proxident Tandkräm mild pepparmint, har extra mild smak och är anpassad för personer med känsliga munslemhinnor och för dem som inte tycker om eller tål starka smaker. Tandkrämen innehåller fluor (1450 ppm) och xylitol. Den skummar inte och innehåller inga färgämnen. Fri från SLS. Beräknat RDA värde 50-60. För vuxna och barn över 6 år. Tillverkas i Sverige.

 

Proxdent Tandkräm är märkt med Bra Miljöval.

1. Borsta 2 ggr/dag, använda ca 2 cm tandkräm och borsta i 2 minuter. Använder du el-tandborste kan du behöva fylla på med tandkräm 2 gånger.

2. Skölj sparsamt eller inte alls, detta för att få en optimal fluoreffekt.

För vuxna och barn över 6 år. Vid svåra besvär rekommenderas Proxident gul serie utan smakämne.

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Sorbitol, Xylitol, Cellulose Gum, Sodium Saccarin, Sodium Fluoride, Trisodium Phosphate, Aroma

Tuben är tillverkad av plastlaminat.

Frågor & Svar

Se alla

Varför har ni fluor i era tandkrämer?

Därför att fluor förebygger och minskar risken för karies. Fluortandkräm är den enskilt viktigaste anledning till varför vi i Sverige har så god tandhälsa. Mängden fluor i tandkräm är noga reglerad av Läkemedelsverket och är inte farligt. Läs mer i artikeln skriven av Peter Lingström, proffessor i kariologi. ”Fluorets nytta överväger eventuella risker.”  Läs hela artikeln här.

1392 av 2814 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
5184 av 10057 tyckte att svaret var till hjälp.
49kr