Artikelnr 5051
Förpackning 15 ml./tub
Produktblad Ladda ned pdf

Folktandkräm resetub

Svensktillverkad tandkräm utan onödiga tillsatser!

Folktandkräm är en bastandkräm med fräsch pepparmintsmak och med noga utvalda ingredienser. Den innehåller 1450 ppm fluor och 9,9 % xylitol och är helt fri från SLS (sodium lauryl sulfat) och konserveringsmedel. Folktandkräm har utvecklats i samarbete med avdelningen för cariologi på Tandläkarhögskolan i Göteborg. Beräknat RDA värde är ca 60.

För vuxna och barn från 6 år. Borsta alltid två gånger om dagen, med två centimeter tandkräm och i två minuter. Om du använder eltandborste, lägg gärna på tandkräm två gånger. Efter borstning ta lite vatten i munnen och sila skummet mellan tänderna. Spotta ut, men undvik att skölja. Vänta gärna två timmar innan måltid.

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Sorbitol, Xylitol, Cocamidopropyl Betaine, Kaolin, Aroma, Sodium Saccharin, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Trisodium Phosphate, Sodium Benzoate.

Tuben är tillverkad av plastlaminat.

Frågor & Svar

Se alla

Är Folktandkrämerna glutenfria?

Ja, Folktandkrämerna är glutenfria.

1325 av 2837 tyckte att svaret var till hjälp.

Varför har ni fluor i era tandkrämer?

Därför att fluor förebygger och minskar risken för karies. Fluortandkräm är den enskilt viktigaste anledning till varför vi i Sverige har så god tandhälsa. Mängden fluor i tandkräm är noga reglerad av Läkemedelsverket och är inte farligt. Läs mer i artikeln skriven av Peter Lingström, proffessor i kariologi. ”Fluorets nytta överväger eventuella risker.”  Läs hela artikeln här.

1427 av 2892 tyckte att svaret var till hjälp.

Vart tillverkar ni era tandkrämer?

Våra tandkrämer tillverkas i Sverige.

5171 av 10244 tyckte att svaret var till hjälp.
10kr

Eller köp den hos...