Artikelnr 7039
Förpackning 15 ml./tub

Folktandkräm barn + skattkarta

Barntandkräm och piraten Folkes skattkarta!

Vår omtyckta skattkarta är ett roligt hjälpmedel för att motivera barn att borsta sina tänder två gånger om dagen. Efter varje borstning får barnet sätta ett klistermärke på skattkartan. När barnet borstat sig till skatten belönas barnet med roliga gnuggis-tatueringar!

 

Innehåller Folktandkräm Barn Resetub (15 ml) + Skattkarta med gnuggis-tatueringar

Folktandkräm barn är en mycket mild och skonsam tandkräm för barn 0-6 år med fluor (1000 ppm) och mild pepparmintsmak, utan skummedel och konserveringsmedel.
Beräknat RDA värde 50-60.

Hjälp alltid ditt barn att borsta tänderna, borsta tänderna två gånger per dag och använd en mängd tandkräm stor som en ärta.

 

För barn under två år använd en mängd tandkräm som är lika stor som barnets lillfingernagel.

 

Borsta gärna två minuter.

Frågor & Svar

Se alla

Varför har ni fluor i era tandkrämer?

Därför att fluor förebygger och minskar risken för karies. Fluortandkräm är den enskilt viktigaste anledning till varför vi i Sverige har så god tandhälsa. Mängden fluor i tandkräm är noga reglerad av Läkemedelsverket och är inte farligt. Läs mer i artikeln skriven av Peter Lingström, proffessor i kariologi. ”Fluorets nytta överväger eventuella risker.”  Läs hela artikeln här.

1392 av 2814 tyckte att svaret var till hjälp.

Hur stor mängd tandkräm ska mitt barn använda vid tandborstning?

För barn upp till 6 år, använd en mängd tandkräm stor som en ärta. Övervaka tandborstningen för att minimera nedsväljning. För barn under två år – använd en mängd tandkräm som är lika stor som barnets lillfingernagel.

1152 av 2587 tyckte att svaret var till hjälp.

Mitt barn tycker vanliga tandkrämer är för starka i smaken. Har era tandkrämer också stark smak?

Våra tandkrämer är utvecklade med fokus på att de framför allt ska vara väldigt milda och snälla tandkrämer. Vår Proxident Tandkräm Pepparmint har en mild smak av fräsch pepparmint, precis som Folktandkräm Vuxen. Vår Folktandkräm Barn har en ännu mildare smak av pepparmint för att passa barn som är känsliga för starka smaker.

5016 av 10176 tyckte att svaret var till hjälp.
25kr