Folktandkräm
Artikelnr 5050
Förpackning 100 ml/tub

Folktandkräm

Svensktillverkad tandkräm utan onödiga tillsatser!

Folktandkräm är en bastandkräm med fräsch pepparmintsmak utan onödiga tillsatser. Den innehåller 1450 ppm fluor och 9,9 % xylitol och är helt fri från SLS (sodium lauryl sulfat) och konserveringsmedel. Folktandkräm har utvecklats i samarbete med avdelningen för cariologi på Tandläkarhögskolan i Göteborg. Beräknat RDA värde är ca 60.

För vuxna och barn från 6 år. Borsta alltid två gånger om dagen, med två centimeter tandkräm och i två minuter. Om du använder eltandborste, lägg gärna på tandkräm två gånger. Efter borstning ta lite vatten i munnen och sila skummet mellan tänderna. Spotta ut, men undvik att skölja. Vänta gärna två timmar innan måltid.

Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Sorbitol, Xylitol, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Titanium Dioxide, Sodium Saccharin, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Trisodium Phosphate

Tuben är tillverkad av plastlaminat.

Frågor & Svar

Se alla

Är Folktandkrämerna glutenfria?

Ja, Folktandkrämerna är glutenfria.

45 av 92 tyckte att svaret var till hjälp.

Varför har ni fluor i era tandkrämer?

Därför att fluor förebygger och minskar risken för karies. Fluortandkräm är den enskilt viktigaste anledning till varför vi i Sverige har så god tandhälsa. Mängden fluor i tandkräm är noga reglerad av Läkemedelsverket och är inte farligt. Läs mer i artikeln skriven av Peter Lingström, proffessor i kariologi. ”Fluorets nytta överväger eventuella risker.”  Läs hela artikeln här.

48 av 97 tyckte att svaret var till hjälp.

Vart tillverkar ni era tandkrämer?

Våra tandkrämer tillverkas i Sverige.

502 av 945 tyckte att svaret var till hjälp.
29kr