Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 1353
Produktblad Ladda ned pdf

Collis Curve Specialtandborste perio

Speciell utformning som rengör flera tandytor samtidigt.

Collis Curve är en specialtandborste med speciell utformning som rengör flera tandytor samtidigt. Stråna i mitten är styva och rengör tuggytorna och de yttersta stråna rengör vid tandsköttskanten.

Collis Curve finns i 3 storlekar/varianter.

Barn – 0-12 år
Mjuk/Medium (mjuka strån) – vuxna och barn över 12 år
Perio (extra långa bortstrån som rengör runt tandköttskanten) – vuxen

1. Applicera tandkräm på tandborsten.

2. Placera tandborsten så att borsten omsluter tandraden. Borststråna i mitten borstar tuggytorna och stråna på sidorna borstar ner mot tandköttskanten på var sida om tandraden.

3. Borsta hela tandraden i över och underkäken med små lätta gnuggrörelser.

4. Vid blottlagda tandhalsar vinkla tandborsten så att borststråna kommer åt hela vägen mot tandköttskanten.

Tandborstskaftet är tillverkat av Polypropylen och borststråna i nylon (Tynex 612 Dupont).
Metallklammrar håller stråna på plats.

Frågor & Svar

Se alla

Vilken storlek ska jag välja på Collis Curve?

Collis Curve Barn är lämpad för barn mellan 6-12 år. Barntandborsten har ett litet huvud för enkel rengöring i trånga utrymmen i barnets mun. Collis Curve Mjuk/Medium (mjuka strån, för vuxna och barn över 12 år) är en mjuk tandborste med lite större huvud än Barn. Collis Curve Perio är en tandborste som är lämpad för personer med tandköttssjukdom som parodontit, tillbakadraget tandkött eller långa tänder. Borststråna på periotandborsten är extra långa.

1545 av 3320 tyckte att svaret var till hjälp.

Har ni andra specialtandborstar än Superbrush?

Ja, vi har även specialtandborsten Collis Curve som finns i tre olika storlekar för att passa de flesta. För dig med nedsatt handfunktion har vi Proxident Tandborste med större grepp än vanliga tandborstar. Det stabila skaftet har en bra friktionsyta och är formgivet utifrån handens rörelsemönster.

1566 av 3365 tyckte att svaret var till hjälp.
60kr

Slut i lager

Eller köp den hos...