Artikelnr 5001

Barntandborste med timglas

Barntandborste och timglas i praktisk necessär!

 

 

NYHET! Barntandborste och timglas i praktisk necessär!

Med hjälp av timglaset, som rinner igenom på 2 minuter, blir det enklare att följa tandvårdens råd för friska tänder. Hjälp alltid ditt barn att borsta tänderna två gånger om dagen. Använd en mängd tandkräm stor som en ärta och borsta gärna i två minuter.

Komplettera gärna med Folktandkräm Barn (0-6 år) som är en mild och skonsam tandkräm utan skummedel och konserveringsmedel.

Borsta tänderna 2 gånger om dagen, med 2 cm tandkräm i 2 minuter. Timglaset hjälper ditt barn hålla koll på hur länge barnet borstat. Tandborsten kan fästas på handfatet med hjälp av sugpluttar.

Tandborste, timglas och necessär.

Frågor & Svar

Se alla

Varför har ni fluor i era tandkrämer?

Därför att fluor förebygger och minskar risken för karies. Fluortandkräm är den enskilt viktigaste anledning till varför vi i Sverige har så god tandhälsa. Mängden fluor i tandkräm är noga reglerad av Läkemedelsverket och är inte farligt. Läs mer i artikeln skriven av Peter Lingström, proffessor i kariologi. ”Fluorets nytta överväger eventuella risker.”  Läs hela artikeln här.

1141 av 2272 tyckte att svaret var till hjälp.

Hur stor mängd tandkräm ska mitt barn använda vid tandborstning?

För barn upp till 6 år, använd en mängd tandkräm stor som en ärta. Övervaka tandborstningen för att minimera nedsväljning. För barn under två år – använd en mängd tandkräm som är lika stor som barnets lillfingernagel.

960 av 2107 tyckte att svaret var till hjälp.

Mitt barn tycker vanliga tandkrämer är för starka i smaken. Har era tandkrämer också stark smak?

Våra tandkrämer är utvecklade med fokus på att de framför allt ska vara väldigt milda och snälla tandkrämer. Vår Proxident Tandkräm Pepparmint har en mild smak av fräsch pepparmint, precis som Folktandkräm Vuxen. Vår Folktandkräm Barn har en ännu mildare smak av pepparmint för att passa barn som är känsliga för starka smaker.

3840 av 7717 tyckte att svaret var till hjälp.
49kr

Du kanske också är intresserad av...