Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 3606
Förpackning 24st/frp
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Muntork Smörjande solrosolja

Mycket skonsam och lindrar mycket torra och känsliga munnar

Proxident muntork med smörjande solrosolja är mycket skonsam och lindrar mycket torra och känsliga munnar. Den har en mild smak av solrosolja och kan sväljas. Den är lämplig för munvård som utförs av anhörig eller av sjukvårdspersonal. Endast för engångsbruk.

Innehåller 24 st muntorkar singelförpackade.

Proxident Muntork är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

1. Om möjligt låt personen skölja med lite vatten, alternativt sug upp 1-2 ml vatten i en Proxident Muntork torr. Fukta och badda sedan alla munslemhinnor, insidan kinderna och insidan av läpparna i både över och underkäken samt i gommen och på tungan.

2. Badda med den smörjande muntorken på alla munslemhinnor, insidan kinderna och insidan av läpparna både i över- och underkäken samt i gommen och på tungan.

3. Upprepa punkt 1 och 2 utifrån individuella behov (oljan kan sväljas).

4. Muntorken är en engångsprodukt, bruten förpackning måste användas vid ett och samma tillfälle.

Råd när du ska hjälpa någon annan

  • Munnen är ett intimt område. Gå försiktigt fram och berätta vad du tänker göra.
  • Rengör, fukta och smörj munnen regelbundet under dagen. Under de sista dygnen i palliativ vård bör återfuktning ske så ofta som var 20:e minut, enligt de nationella riktlinjerna.
  • Kontakta tandvården om du behöver hjälp eller råd.

Tänk på

Använd inte muntork vid behandling av personer som biter/tuggar okontrollerat, då det finns risk för att personen biter av delar av skummet.

Koncentrerade vätskor (t ex vätskor med hög alkoholhalt) kan påverka produktens hållfasthet och egenskaper negativt.

Muntork är en engångsartikel som ska användas vid ett behandlingstillfälle.

Förvaras mörkt och i rumstemperatur.

Solrosolja (mättat fett 10 %, enkelomättat fett 80 % och fleromättat fett 10 %). Muntorkens pinne är gjord av ABS plast och skummet av mjuk polyuretan cellplast.

Frågor & Svar

Se alla

Varför ska muntorken förvaras mörkt och svalt?

Muntorken kan gulna om de utsätts för solljus. Detta är inget farligt, men kan se ofräscht ut.

2133 av 4336 tyckte att svaret var till hjälp.

Är det okej att använda muntorken flera gånger?

Muntork är en engångsartikel som ska användas vid ett och samma tillfälle och sedan slängas. Det är viktigt av hygienskäl. Det kan vara frestande att låta den stå kvar i ett vattenglas eller liknande, men det växer snabbt till otrevliga bakterier som kan göra mer skada än nytta.

7978 av 14939 tyckte att svaret var till hjälp.
198kr

Slut i lager