Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 3605
Förpackning 24 st/frp
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Muntork Salivstimulerande

Fuktar torra munslemhinnor och ger en fräsch smak i munnen

Proxident muntork salivstimulerande fuktar torra munslemhinnor och ger en fräsch smak i munnen. Den innehåller en buffrad äppelsyra som stimulerar salivproduktionen, pepparmint
smak samt fluor och xylitol för att förebygga karies. Den är lämplig för munvård som utförs av anhörig eller av sjukvårdspersonal. Endast för engångsbruk.

Innehåller 24 st singelpackade Muntorkar.

Proxident Muntork är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

1. Badda med den salivstimulerande muntorken på alla munslemhinnor, insidan kinderna och insidan av läpparna både i över- och underkäken samt i gommen och på tungan.

2. Upprepa punkt 1 och 2 utifrån individuella behov men max 20 ggr/dag.

3. Muntorken är en engångsprodukt, bruten förpackning måste användas vid ett och samma tillfälle.

Råd när du ska hjälpa någon annan

  • Munnen är ett intimt område. Gå försiktigt fram och berätta vad du tänker göra.
  • Rengör, fukta och smörj munnen regelbundet under dagen. Under de sista dygnen i palliativ vård bör återfuktning ske så ofta som var 20:e minut, enligt de nationella riktlinjerna.
  • Kontakta tandvården om du behöver hjälp eller råd.

Observera att detta är en produkt med pepparmintsmak som kan upplevas stark av personer med känslig mun, vid svåra besvär eller vid munvård på någon du inte har kontakt med rekommenderas alltid Proxident gul serie utan smakämne.

Tänk på

Använd inte muntork vid behandling av personer som biter/tuggar okontrollerat, då det finns risk för att personen biter av delar av skummet.

Koncentrerade vätskor (t ex vätskor med hög alkoholhalt) kan påverka produktens hållfasthet och egenskaper negativt.

Muntork är en engångsartikel som ska användas vid ett behandlingstillfälle.

Vegetabiliskt glycerin, aqua, calciumlactate, urea, magnesiumchloride, malic acid, metylparaben, potassium chloride, Sodium monofluorophosphate (42 ppm F), sodium phosphate, xylitol, aroma. Produkten innehåller inga animaliska ingredienser. Muntorkens pinne är gjord av ABS plast och skummet av mjuk polyuretan cellplast.

Frågor & Svar

Se alla

Varför ska muntorken förvaras mörkt och svalt?

Muntorken kan gulna om de utsätts för solljus. Detta är inget farligt, men kan se ofräscht ut.

2133 av 4336 tyckte att svaret var till hjälp.

Är det okej att använda muntorken flera gånger?

Muntork är en engångsartikel som ska användas vid ett och samma tillfälle och sedan slängas. Det är viktigt av hygienskäl. Det kan vara frestande att låta den stå kvar i ett vattenglas eller liknande, men det växer snabbt till otrevliga bakterier som kan göra mer skada än nytta.

7976 av 14935 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
7254 av 13875 tyckte att svaret var till hjälp.
198kr

Slut i lager

Eller köp den hos...