Artikelnr 2501
Förpackning 50 ml./fl.
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Munspray salivstimulerande

Proxident Munspray fuktar torra munslemhinnor och ger en fräsch smak i munnen.

Proxident Munspray salivstimulerande fuktar torra munslemhinnor och ger en fräsch smak av äpple och pepparmint i munnen. Den innehåller en buffrad äppelsyra som stimulerar salivproduktionen samt fluor och xylitol för att förebygga karies. Den har en praktisk förpackning med pumpspray. Tillverkas i Sverige.

Proxident Munspray är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

Proxident Munspray har en praktisk förpackning med pumpspray. Spraya direkt i munnen eller applicera med hjälpa av Proxident Muntork. Ett långsamt tryck ger en stråle och ett snabbt tryck en spraydimma. Skaka flaskan väl innan användning.

  • Spraya aldrig direkt mot svalget, utan rikta strålen mot insidan av kinderna.
  • Om du använder Proxident Muntork för att applicera den salivstimulerande lösningen. Doppa muntorken i lösningen och badda lätt på munslemhinnan.
  • Vid behandling av sängliggande patienter med sväljsvårigheter underlättar det om personen ligger på sidan.
  • Om personen inte är kontaktbar eller är mycket skör i munslemhinnan, välj produkter i Proxident gula serie utan smakämnen.
  • Beräkna ca 2 ml salivstimulerande lösning per behandlingstillfälle.
  • Kan användas upp till 20 ggr per dag.

En 50 ml flaska Proxident Munspray räcker till 25-50 behandlingar. Förvaras i rumstemperatur. Plastflaskan är tillverkad av PE och pumpen av PP. Förpackningen sorteras som hård plastförpackning.

Glycerin, aqua, calciumlactate, urea, magnesiumchloride, malic acid, metylparaben, potassium chloride, Sodium monofluorophosphate (42 ppm F), sodium phosphate, xylitol, aroma.

Frågor & Svar

Se alla

Proxident Munspray salivstimulerande innehåller äppelsyra, fräter den på tänderna?

Nej, den fräter inte på tänderna, då den innehåller buffrad äppelsyra, vilket innebär att syran har neutraliserats så att ph-värdet inte understiger 7.
521 av 1455 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
750 av 1239 tyckte att svaret var till hjälp.

Innehåller era produkter några animaliska ingredienser?

Nej, inga av våra produkter innehåller några animaliska ingredienser.
91 av 182 tyckte att svaret var till hjälp.
56kr