Artikelnr 2100
Förpackning 50 ml./fl.
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Munfuktgel Utan Smak

Lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch skön känsla i munnen.

Proxident Munfuktgel utan smakämnen är en mycket mild produkt som bara innehåller skonsamma ingredienser som kan sväljas. Den lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch och skön känsla i munnen. Munfuktgelen är långtidsverkande, ju torrare man är i munnen desto längre blir den upplevda effekten. Den har en smart och hygienisk pumpflaska. Tillverkas i Sverige.

Proxident Munfuktgel pepparmint är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

Börja alltid med att dricka, skölja eller badda munnen med vatten. Pumpa ut en ärtas storlek gel på fingret, applicera på tungan och smörj runt eller applicera med hjälp av Proxident Muntork.

  • Om personen inte själv kan smörja runt munfuktgelen med tungan, badda lätt på munslemhinnan och på tungan med en extra mjuk muntork.
  • Beräkna ca 2 ml munfuktgel per behandlingstillfälle.
  • Upprepa vid behov.
  • Om personen inte är kontaktbar eller är mycket skör i munslemhinnan, välj produkter i Proxident gula serie utan smakämnen.

En 50 ml flaska räcker till 25-50 behandlingar.

Munfuktgel har plastflaska av PE med en hygienisk Airless-pump (pump med lufttät sluss) av PP. Förpackningen sorteras som hård plastförpackning.

Aqua purificata, glycerin, xylitol, naturbetain, karrageenan, metylparaben, mild peppar-mintaroma.

Frågor & Svar

Se alla

Hur stor mängd ska jag ta av munfuktgelen?

Pumpa ut en mängd gel stor som en ärta på fingret. Använd sedan tungan för att fördela gelen i munnen. Om du använder den lilla flaskan munfuktgel går det även bra att pumpa en liten mängd direkt i munnen om du hellre vill det av hygienskäl (t ex när du är på språng och inte kunnat tvätta händerna innan användning av gelen). Det går även bra att pumpa ut en mängd gel på en muntork och applicera gelen med hjälp av muntorken.

92 av 315 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
689 av 1119 tyckte att svaret var till hjälp.

Testar ni era produkter på djur?

Nej, inga av våra produkter är testade på djur.
86 av 337 tyckte att svaret var till hjälp.
69kr