Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 2100
Förpackning 50 ml./fl.
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Munfuktgel Utan Smak

Lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch skön känsla i munnen.

Proxident Munfuktgel utan smakämnen är en mycket mild produkt som bara innehåller skonsamma ingredienser som kan sväljas. Den lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch och skön känsla i munnen. Munfuktgelen är långtidsverkande, ju torrare man är i munnen desto längre blir den upplevda effekten. Den har en smart och hygienisk pumpflaska. Tillverkas i Sverige.

Proxident Munfuktgel utan smak är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

Hur du själv använder produkten

1. Börja med att skölja munnen med lite vatten om du är väldigt torr.

2. Pumpa upp en ärtas storlek munfuktgel på fingret eller direkt på tungan. För sedan runt gelen med tungan på alla munslemhinnor, insidan av kinderna och insidan av läpparna.

3. Upprepa efter behov (gelen kan sväljas).

När du ska hjälpa någon annan

  • Munnen är ett intimt område. Gå försiktigt fram och berätta vad du tänker göra.
  • Rengör och fukta munnen regelbundet under dagen. Under de sista dygnen i palliativ vård bör återfuktning ske så ofta som var 20:e minut, enligt de nationella riktlinjerna.
  • Vid svåra besvär eller vid munvård på någon du inte har kontakt med ska Proxident gul serie utan smak användas.
  • Rengör alltid munslemhinnorna innan du fuktar. Kontakta tandvården om du behöver hjälp eller råd.

1. Sug upp ca 1-2 ml vatten i en Proxident Muntork. Fukta och badda alla munslemhinnor, insidan kinderna och insidan av läpparna i både över och underkäken samt i gommen och på tungan.

2. Pumpa upp ca 2 ml munfuktgel i en medicinkopp eller liknande och applicera med en muntork, alternativt pumpa upp gelen direkt på muntorken. Badda alla munslemhinnor enligt punkt 1. Du kan behöva applicera gelen flera gånger vid samma tillfälle.

3. Upprepa punkt 1 och 2 utifrån individuella behov (gelen kan sväljas).

Förvaras i rumstemperatur.

Aqua, Glycerin, Xylitol, Betaine, Carrageenan, Methylparaben.

Proxident Munfuktgel har plastflaska av PE med en hygienisk Airless-pump (pump med lufttät sluss) av PP. Förpackningen sorteras som hård plastförpackning.

Frågor & Svar

Se alla

Hur stor mängd ska jag ta av munfuktgelen?

Pumpa ut en mängd gel stor som en ärta på fingret. Använd sedan tungan för att fördela gelen i munnen. Om du använder den lilla flaskan munfuktgel går det även bra att pumpa en liten mängd direkt i munnen om du hellre vill det av hygienskäl (t ex när du är på språng och inte kunnat tvätta händerna innan användning av gelen). Det går även bra att pumpa ut en mängd gel på en muntork och applicera gelen med hjälp av muntorken.

2142 av 4499 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
7256 av 13879 tyckte att svaret var till hjälp.

Testar ni era produkter på djur?

Nej, ingen av våra produkter är testade på djur. Vi har dessutom ingen försäljning av våra produkter till Kina. ”Inom EU är djurförsök av kosmetiska produkter (förbud sedan 2004) och kosmetikaingredienser helt förbjudna sedan 2013. Det är inte tillåtet att skriva på en produkt (eller i reklam) som marknadsförs inom EU att den är framtagen utan djurförsök. Påståenden om att en produkt har särskilda fördelar är inte tillåtna om dessa fördelar endast beror på lagstadgade krav (försöksförbuden 2004 respektive 2013). Dessutom kan sådana påståenden ge sken av att andra kosmetikprodukter är framtagna med hjälp av djurförsök. Om en tillverkare vill sälja kosmetiska produkter i Kina så kommer kinesiska myndigheter i bland att testa produkterna med djurförsök för att påvisa säkerhet. Detta eftersom Kina inte har ratificerat de icke-djurmetoder som i dag används i Europa. Tillverkaren får betala för dessa tester.” Källa: https://www.kohf.se/alternativ-till-djurfrsk/
1976 av 4316 tyckte att svaret var till hjälp.
69kr

Slut i lager