Artikelnr 2101
Förpackning 15 st. fl./frp.
Produktblad Ladda ned pdf

Proxident Munfuktgel Pepparmint

Lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch skön känsla i munnen.

Proxident Munfuktgel med pepparmintsmak är en mycket mild produkt som bara innehåller skonsamma ingredienser som kan sväljas. Den lindrar torr och känslig mun och ger en hal, fräsch och skön känsla i munnen. Munfuktgelen är långtidsverkande, ju torrare man är i munnen desto längre blir den upplevda effekten. Den har en smart och hygienisk pumpflaska. Tillverkas i Sverige.

Proxident Munfuktgel är registrerad som en medicinteknisk produkt och är CE märkt.

 

Hur du själv använder produkten

1. Börja med att skölja munnen med lite vatten om du är väldigt torr.

2. Pumpa upp en ärtas storlek munfuktgel på fingret eller direkt på tungan. För sedan runt gelen med tungan på alla munslemhinnor, insidan av kinderna och insidan av läpparna.

3. Upprepa efter behov (gelen kan sväljas).

När du ska hjälpa någon annan

  • Munnen är ett intimt område. Gå försiktigt fram och berätta vad du tänker göra.
  • Rengör och fukta munnen regelbundet under dagen. Under de sista dygnen i palliativ vård bör återfuktning ske så ofta som var 20:e minut, enligt de nationella riktlinjerna.
  • Vid svåra besvär eller vid munvård på någon du inte har kontakt med ska Proxident gul serie utan smak användas.
  • Rengör alltid munslemhinnorna innan du fuktar. Kontakta tandvården om du behöver hjälp eller råd.

1. Sug upp ca 1-2 ml vatten i en Proxident Muntork. Fukta och badda alla munslemhinnor, insidan kinderna och insidan av läpparna i både över och underkäken samt i gommen och på tungan.

2. Pumpa upp ca 2 ml munfuktgel i en medicinkopp eller liknande och applicera med en muntork, alternativt pumpa upp gelen direkt på muntorken. Badda alla munslemhinnor enligt punkt 1. Du kan behöva applicera gelen flera gånger vid samma tillfälle.

3. Upprepa punkt 1 och 2 utifrån individuella behov (gelen kan sväljas).

Förvaras i rumstemperatur.

Aqua purificata, glycerin, xylitol, naturbetain, karrageenan, metylparaben, mild peppar-mintaroma.

Proxident Munfuktgel har plastflaska av PE med en hygienisk Airless-pump (pump med lufttät sluss) av PP. Förpackningen sorteras som hård plastförpackning.

 

Frågor & Svar

Se alla

Hur stor mängd ska jag ta av munfuktgelen?

Pumpa ut en mängd gel stor som en ärta på fingret. Använd sedan tungan för att fördela gelen i munnen. Om du använder den lilla flaskan munfuktgel går det även bra att pumpa en liten mängd direkt i munnen om du hellre vill det av hygienskäl (t ex när du är på språng och inte kunnat tvätta händerna innan användning av gelen). Det går även bra att pumpa ut en mängd gel på en muntork och applicera gelen med hjälp av muntorken.

1614 av 3386 tyckte att svaret var till hjälp.

I några av Proxidents produkter används parabener som konserveringsmedel – är inte det farligt?

För att undvika tillväxt av bakterier, mögel och jäst i vissa produkter behöver de innehålla någon form av konserveringsmedel. Utan konserveringsmedel kan tillväxten orsaka hälsorisker för de som använder produkterna. Ämnesgruppen parabener är ett konserveringsmedel som länge använts i kosmetiska produkter, men också i livsmedel och läkemedel.
Det finns ingen forskning som tyder på att parabener skulle vara farligt. Inte heller att parabener skulle vara särskilt allergiframkallande. Tvärtom är parabener säkrare än många andra konserveringsmedel. Proxident följer Läkemedelsverkets rekommendationer kring konserveringsmedel med låg hälsorisk i kosmetiskt klassade produkter, och har därför tillsatt methylparaben i vissa av våra produkter. Methylparaben har den kemiska grundstrukturen bensoesyra som ett ämne som finns naturligt i växter. På Läkemedelsverkets hemsida kan du läsa mer om parabener. (Källa: www.läkemedelsverket.se)

1318 av 2798 tyckte att svaret var till hjälp.

Vad är skillnaden på Proxidents produkter med röd respektive gul etikett?

Både vår röda och gula serie består av milda produkter som riktar sig till personer med torr och känslig mun.
Produkterna i den röda serien har en mild pepparmintsmak och passar personer som har lätta besvär av muntorrhet. I den röda serien finns tandkräm, tuggummi, munfuktgel och munspray. Den röda Munsprayen innehåller buffrad äppelsyra som stimulerar saliven.
Produkterna i den gula serien är helt utan smak och är anpassade till personer med svåra besvär av torr och känslig mun. I den gula serien finns tandkräm, läppbalsam, munfuktgel och munspray. Den gula munsprayen innehåller smörjande solrosolja.
5326 av 10362 tyckte att svaret var till hjälp.
69kr