Proxident är nu en del av TePe Munhygienprodukter och från 1 februari 2022 hänvisas alla konsumentbeställningar till TePe (se kontaktuppgifter nedan) och till våra återförsäljare som du hittar under "Återförsäljare" här på vår hemsida.

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda ett bredare sortiment av munhälsoprodukter och hoppas omställningen går smidigt för dig som kund. För mer info kontakta oss via info@proxident.se eller ring 023-79 22 22.

Artikelnr 7011
Förpackning 1 st
Produktblad Ladda ned pdf

Kapten Folkes Skattkarta

Motiverar ditt barn att borsta tänderna!

Gör tandborstningen till en spännande skattjakt!
Vi har tagit fram Kapten Folkes Skattkarta som är ett roligt hjälpmedel för att motivera barn att borsta sina tänder två gånger om dagen. Ge ditt barn ett klistermärke att sätta på skattkartans markeringar varje gång ni borstar tänderna. På så vis blir tandborstningen en resa mot skatten, där ni möter tokiga apor och spännande lejon längs vägen. Vad hittar ni på kistans botten? Jo, roliga gnuggisar! Barnets belöning efter en lyckad skattjakt.

Låt barnet sätta ett klistermärke på skattkartans markeringar varje gång ni borstar tänderna. När barnet borstat sig till skatten belöna med gnuggistatueringarna.

Hjälp alltid ditt barn att borsta tänderna, borsta tänderna två gånger per dag och använd en mängd tandkräm stor som en ärta upp till 6 år.

För barn under två år använd en mängd tandkräm som är lika stor som barnets lillfingernagel.

Borsta gärna två minuter.

1 st skattkarta, 1 ark klistermärken och 1 ark gnuggisar (3 st motiv)

Frågor & Svar

Se alla

Hur stor mängd tandkräm ska mitt barn använda vid tandborstning?

För barn upp till 6 år, använd en mängd tandkräm stor som en ärta. Övervaka tandborstningen för att minimera nedsväljning. För barn under två år – använd en mängd tandkräm som är lika stor som barnets lillfingernagel.

1297 av 2927 tyckte att svaret var till hjälp.

Mitt barn tycker vanliga tandkrämer är för starka i smaken. Har era tandkrämer också stark smak?

Våra tandkrämer är utvecklade med fokus på att de framför allt ska vara väldigt milda och snälla tandkrämer. Vår Proxident Tandkräm Pepparmint har en mild smak av fräsch pepparmint, precis som Folktandkräm Vuxen. Vår Folktandkräm Barn har en ännu mildare smak av pepparmint för att passa barn som är känsliga för starka smaker.

5467 av 11081 tyckte att svaret var till hjälp.

Vart tillverkar ni era tandkrämer?

Våra tandkrämer tillverkas i Sverige.

5571 av 11023 tyckte att svaret var till hjälp.
15kr