Första tandkrämen någonsin märkt med Bra Miljöval

Folktandkräm är en serie miljövänliga och svensktillverkade tandkrämer som verkligen är anpassade för hela familjen! Ingredienserna är mycket noga utvalda och recepten är komponerade tillsammans med avdelningen för cariologi på tandläkarhögskolan i Göteborg. När vi på Proxident utvecklade Folktandkräm utgick vi från de senaste forskningsrönen och lyssnade noga på barns egna berättelser och upplevelser av att borsta tänderna. Våra undersökningar visade att många barn faktiskt tycker att det är obehagligt att borsta tänderna. Den starka smaken svider i munnen och skummet växer och kväljer. Därför valde vi att utveckla snälla tandkrämer som varken innehåller stark smak eller läskigt skummedel. För oss har det alltid varit självklart att välja råvaror med omsorg, både för oss som ska använda tandkrämen varje dag, men också för djur och natur.

 

Miljömärkningen som gör jobbet åt oss

Sedan vi började tillverka våra tandkrämer har vi på många olika sätt informerat om hur snälla och få ingredienser våra tandkrämer består av. Men på senare tid har vi förstått att olika typer av kvalitets- och miljömärkningar på produkterna kan göra det jobbet åt oss! När vi inte är ute och träffar våra kunder och berättar för dem om våra ”snälla” tandkrämer ville vi att tandkrämerna skulle kommunicera detta själva. Det var då vi kom i kontakt med Naturskyddsföreningen och deras miljömärkning Bra Miljöval.

 

– Det finns flera olika kvalitets- och miljömärkningar att välja mellan, men vi valde att be Naturskyddsföreningen granska våra tandkrämer då de ställer lite tuffare krav när det gäller miljöegenskaperna, berättar Lisa Lindvall, Försäljnings- och Marknadsassistent på Proxident AB.

 

Världens enda tandkräm märkt med Bra Miljöval

Hela vår serie Folktandkrämer klarade de hårda kraven som Naturskyddsföreningen ställer på kosmetiska produkter för att de ska få märkas med Bra Miljöval. Och faktum är att hittills är vi den första och enda tandkrämen i världen som är godkänd för märkning med Bra Miljöval. Det är vi såklart otroligt stolta över! Naturskyddsföreningens krav för att få använda märkningen är inte bara hårda, de blir dessutom gradvis tuffare. Det ser vi som positivt då det tvingar oss företag att fortsätta utveckla produkterna med hänsyn till att vara sparsam med naturresurserna, och att den biologiska mångfalden och människans hälsa inte hotas. Genom att välja produkter märkta med Bra Miljöval bidrar du därför till en friskare natur och färre hälsofarliga ämnen i vardagen!

 

Mer information hittar du på Naturskyddsföreningens hemsida; https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/forst-i-varlden-renare-tander-och-natur

 

 

Kontakt:

Lisa Lindvall

Försäljnings- och Marknadsassistent

Mail: lisa.lindvall@proxident.se