Det bortglömda gravidsymptomet – Så lindrar du det!

Muntorrhet är ett vanligt gravidsymptom vilket beror på hormonförändringar som gör att immunförsvaret förändras. Det är därför viktigt att vara extra noga med munhygienen om du upplever muntorrhet under graviditeten. Saliven fyller nämligen många viktiga funktioner – förutom att smörja, skölja och fukta munnen transporterar saliven smakämnen, innehåller antibakteriella system, bildar skyddande barriärer och hjälper till att hålla rätt pH balans. Detta är viktigt för att motverka olika former av mun- och tandsjukdomar.

För att lindra den obehagliga känslan av muntorrheten kan du använda produkter som fuktar och stimulerar salivproduktionen. Hos oss finner du många olika produkter som är skonsamma och ger lindring vid muntorrhet. Om du till exempel upplever muntorrhet nattetid kan vår munfuktgel med mild pepparmint ge skön lindring innan sängdags. Under dagen kan du till exempel välja att använda vårt salivstimulerande munspray eller varför inte vårt salivstimulerande tuggummi med mild pepparmintsmak. Vi har även milda tandkrämer, både med och utan smak, om du upplever att det är svårt att borsta tänderna på grund av besvären i munnen.

Munfuktgel pepparmint, Tandkräm pepparmint, Munspray Smörjande, Tandkräm utan smak, Munfuktgel utan smak, Tuggummi salivstimulerande och Munspray salivstimulerande.

 

Fråga efter Proxidents produkter på ditt närmsta apotek, eller köp de direkt från vår webbutik!

Har du frågor om våra produkter går det bra att kontakta oss på info@proxident.se eller ring 023-792222.