Folktandkräm

Får vi presentera familjen Folktandkräm!

Folktandkräm är en serie fluortandkrämer som verkligen är anpassade för små barns behov. Ingredienserna är mycket noga utvalda och recepten är komponerade tillsammans med avdelningen för cariologi på tandläkarhögskolan i Göteborg. När vi utvecklade Folktandkräm utgick vi från de senaste forskningsrönen och lyssnade på barns egna berättelser och upplevelser av att borsta tänderna.

Många barn tycker att det är obehagligt att borsta tänderna. Stark smak svider i munnen och skummet växer och kväljer. Därför innehåller Folktandkräm varken stark smak eller skummedel. Bra va!

Mer än bara en tandkräm

Oavsett ålder är det viktigt att borsta sin tänder på rätt sätt. Inom tandvården brukar man prata om tandkrämsteknik. En enkel och bra metod är den s k 3 x 2modellen. För att sprida tandvårdens råd för friskare tänder har vi illustrerat den modellen på tubens baksida. Vänd på tuben och läs eller klicka här för mer information.

För att hjälpa föräldrar att etablera bra tandborstvanor tillsammans med sina barn, har vi tagit fram ett utbildningsmaterial. Vi kallar den Skattkartan. Om ditt barn inte redan fått den vid besök hos Folktandvården, beställ den här.

Vi tillverkar alla våra produkter i Sverige. Det tycker vi är viktigt.